notebookdrsziget

Laptop számítógép szerviz

Szerviz óradíj: bruttó 5.000 Ft

Minden megkezdett óra után fizetendő. Időigényesebb számítógép javításokra pl. számítógép telepítés, vírusirtás, hálózati eszköz,  router

Karbantartás

Asztali gépek esetében : 5.000 Ft

Számítógép kitisztítása a belsejében összegyűlt portól. Célszerű ezt bizonyos időnként megtenni, mert a gép belsejében lerakodó por jelentősen rontja a kényesebb alkatrészek hűtését és ez komolyabb meghibásodásokhoz és akár folyamatos lefagyásokhoz is vezethet.

Notebookok esetében: 6.000 Ft

Javasoljuk a gépek márkkától függetlenül (ACER, HP,Lenovo,Dell,Fujitsu….) – használattól függően – fél éves / éves karbantartását. Ekkor belső tisztítást végzünk, átnézzük a hűtőfelületek és ventillátorok állapotát, újra megkenjük őket hővezető pasztával. Ez azért fontos, mert a porral teli, eltömődött ventillátorokkal, kiszáradt hő átadó felületekkel használt gépek túlmelegszenek és ez működésük bizonytalanná válásához, akár alkatrészeik meghibásodásához is vezethet. Természetesen, ha egy gépet bármilyen okból szétszerelünk, ezt a karbantartást minden esetben elvégezzük rajta. Fontos az is, hogy ha valami meghibásodik minél hamarabb meg legyen javítva, mert egy rosszul működő alkatrész több másikat is tönkre tehe

Alkatrész beszerelése pl. SSD, memória, videokártya, winchester, stb.: bruttó 5.000 Ft

Az alkatrész beszerelés  kiterjed azok előzetes tesztelésére, hogy ne a helyszínen derüljön ki, hogy az adott hardver hibás. Csak ezután kerül neszerelésre az ügyfél számítógépébe. A fenti ár természetesen tartalmazza, amennyiben az adott eszköznél szükséges, az illesztőprogram, azaz driver szakszerű telepítését.

Notebook LCD kijelzők javítása, cseréje: 5.000 Ft

Az LCD kijelzők a laptopok egyik legsérülékenyebb része.

– Hibás, törött, karcos, sérült, kontakthibás kijelzők cseréje.

Tápcsatlakozók javítása: egyedi ajánlat alapján

Gyakran probléma szokott lenni a gépek tápcsatlakozójával, mivel az adaptert gyakran csatlakoztatjuk a laptopunkba. Alaplapból kiszakadt, lötyögő, érintkezés hibás, leégett, olvadt, törött tápcsatlakozó aljzatok cseréje.

Tápegységek javítása: egyedi ajánlat alapján

Előfordul, hogy a készülék azért nem kap áramot, mert a tápegységgel van probléma. A notebookoknál leggyakrabban felmerülő meghibásodás a tápkábel szakadása-megtörése, szigetelésének sérülése, ilyen esetben a megoldás a tápegység szétszerelése és új kábel beépítése.

BIOS újraírás: egyedi ajánlat alapján

Erre akkor van szükség ha a számítógépünk BIOS frissítés közben lefagyott, vagy nem megfelelő BIOS tartalommal frissítettük a gépünket, amely ezt követően nem kapcsol be.

– Meghibásodott BIOS chipek cseréje.
– BIOS chipek újraprogramozása korszerű programozó berendezéssel.

Merevlemezek cseréje: 3.000 Ft

– Sérült, hibás, merevlemezek cseréje.
– Windows operációs rendszerek és meghajtó programok telepítése.
– Biztonsági mentés a fontos fájljainkról.
– Merevlemezek cseréje nagyobb méretűre.

Számítógép telepítése operációs rendszerrel: bruttó 10.000 Ft

Tartalmazza eredeti Windows feltelepítését, az illesztőprogramok beállítását és a frissítések letöltését. A többi program telepítése és beállítása a felhasználó feladata.

Számítógép újratelepítése:bruttó 20.000 Ft

Tartalmazza a számítógépen levő személyes adatok lementését, a Windows újratelepítését, az illesztőprogramok, azaz driverek beállítását, a frissítések letöltését, az Office telepítését, a böngészők és egyéb segédprogramok beállítását, vírusirtó konfigurálását. Főleg azoknak a felhasználóknak ajánlott ezt a teljes telepítési csomagot, akik csak minimálisan értenek a számítógépekhez, ezért nem tudnak és nem akarnak bajlódni az összes program testre szabásával.

Optikai meghajtók tisztítása, javítása, cseréje: típustól függ egyedi ajánlat alapján

Javításukra akkor van szükség, ha a lemezeket nehezen vagy egyáltalán nem olvassák. A lézer fejük, vagy az elektronikájuk hibásodik meg általában. A legtöbbször kompletten cseréljük. Sokszor egy alapos tisztítás is csodákra képes.

Billentyűzet tisztítás, javítás, csere: tisztítás 4.000 Ft a csere típustól függ egyedi ajánlat alapján

Gyakran előforduló hibák közé tartozik a billentyűzetek meghibásodása. A billentyűzet egyes gombjai nem működnek, letörnek vagy beragadnak. Billentyűzet mechanikus alkatrészeinek vagy az egész billentyűzetnek a cseréjével orvosolható probléma.

Töltők tápegységek javítása, cseréje:típustól függ egyedi ajánlat alapján

Meghibásodik a töltő adapter, elszakad a vezetéke, eltörik a csatlakozó dugó. Cserélni vagy javítani szoktuk amennyiben javításuk gazdaságos.

Akkumulátorok felújítása, cseréje: típustól függ egyedi ajánlat alapján

Tönkrement, sérült, vagy elveszett akkumulátorok cseréje, pótlása, illetve bármilyen okból beszerezhetetlen, rossz akkumulátorok felújítása.

Burkolatok cseréje: típustól függ egyedi ajánlat alapján

Előlapok, hátlapok, takarólemezek, zsanérok, különböző mechanikai alkatrészek cseréje. Törött elkopott, elhasználódott vagy sérült darab cseréjére, pótlására.

Szaktanácsadás :

Laptop szánítógép szerviz  válalja komplett számítógép vagy laptop beszerzését, esetleg bármilyen egyéb informatikai alkatrész, eszköz vásárlása előtti tanácsadását.