HDD MENTÉS  Adatmentés

ÁRLISTA

Adatmentéses óradíjunk: 20000.- Ft,

szervizóradíjunk (nem adatmentés): 10000.- Ft.

Fix áras mentéseink: floppy, CD, flash logikai mentés 32GB-ig 32000.- Ft

DVD, flash logikai mentés 32GB-felett 50000.- Ft

Írásos szakvélemény: 20000.- Ft+áfa

Sikeres mentés esetén: 10000.- Ft+áfa

Leadáskor a mentés maximális költsége ( fölső limitösszeg) adandó meg. Ez NEM a mentés végára, csak az az összeg, amit a végár maximálisan elérhet.

Amennyiben a mentés kisebb összeg mellett megvalósítható, az annak megfelelő alacsonyabb ár kerül kiszámlázásra sikeresség esetén. Az így leadott mentés automatikusan megrendelésre kerül! Sikeres mentés esetén a Megrendelő a szerződés aláírásakor az általa megadott összeghatárig fizetési kötelezettséget vállal. Ezért a limiten belül elvégezhető mentéseknél árajánlatot sem adunk. A mentés állapota ettől függetlenül az elektronikus nyilvántartásban nyomon követhető. (Ezért kérünk mindenkit, hogy amíg az adatok pótlásának lehetőségeit maradéktalanul nem ellenőrizték le, a mentést NE adják le!) A limitet meghaladó esetben a megrendelővel egyeztetünk a további lehetőségekről. Amennyiben a Megrendelő a mentés leadásakor limitösszeget nem határoz meg, automatikusan az általunk ajánlott limitösszeg lép érvénybe. Az adatmentést a hiba ismerete, és a maximális limitérték figyelembe vételével a lehető leghamarabb elindítjuk. (Az alacsonyabb limitérték mellett leadott mentések időben hátrébb kerülhetnek, és a kevésbé terhelt időszakban kerülhetnek mentésre.) Az adathordozó kapacitása alapján az általunk ajánlott limitösszegek: –

  • 1TB alatt 8 munkaóra díja (160000.-Ft) –
  • 1TB-tól 10 munkaóradíja (200000.-Ft+áfa) –
  • RAID esetén 16 munkaóra díja (325000.-Ft).
  • Várható munkaidő: software: 2-6 óra,
  • elektronika: 2-4 óra, firmware: 3-6 óra
  • mechanika: 4-8 óra
  • RAID 5-16 óra.

Összetett hiba esetén az egyes területeken végzett munkaidők is összeadódnak.

Átlagos mentés ideje

1TB-os kapacitás alatt 3-8 óra,

1TBtól 5-10 óra,

egyszerű RAID (2-4 drive) 8-16 óra között várható.

A drive-ok lemezeket meghajtó motorjának hibája esetén (besülés, tekercs zárlata, szakadása) a várható mentési költség sikeres mentés esetén nettó 225-355 ezer Forint között várható.

Sikertelen mentésnél

Két órai munkadíjat számítunk fel, mely tartalmazza a felhasznált alkatrész költségét is. Titkosított partíció (drive) esetén a működésképtelen drive-nál a fizikai másolat sikeressége (nem az adatok visszaállítása) határozza meg a mentés (sikeresség) arányát. Ugyanis a titkosítás tőlünk független, hibatoleranciája nem rajtunk múlik.

Sikeres, de nem hibátlan mentés esetén

A mentés végára a sikeresség arányában a kiajánlott teljes ár, és annak fele (minimum ár) között kerül megállapításra az adatok szúrópróba szerű ellenőrzése alapján. NTFS, FAT, FAT32, EXT2-3-4, HFS, HFS+ file-rendszereken kívül, RAID rendszereknél, és SOS mentésnél egy órai munkadíjat számítunk fel sikertelenség esetén is, mely a leadásakor fizetendő. Az adatok biztonsága miatt a nem software-es mentések esetén a drive-ot megbontjuk (ellenőrizzük belső mechanikai állapotát), amennyiben a megrendelő ezt kifejezetten nem tiltja.

Software-es mentésnek csak az operációs rendszer adminisztrációs sérülése számít.

Figyelem!

Sikeres mentés esetén

Amennyiben az eredeti eszközre igényt tart és abba alkatrészt kellett szerelnünk vagy megváltoztattuk fizikai állapotát a mentéshez, az eredeti állapot visszaállításáért a mentés díján felül 2 órai adatmentés óradíjat számítunk fel. Nem számítjuk fel sikertelen mentés esetén, amennyiben a Megrendelő által elfogatott árajánlat mást nem tartalmaz. Posti úton vagy futáron (közvetítőn) keresztül leadott mentést csak az internetes leadási szerződést kitöltve fogadunk el. Mechanikailag sérült drive (felületsérült, megbontott, leesett – ütést kapott) esetén a mentés során tönkrement alkatrész árát sikertelenség esetén kiszámlázzuk. IDE, SATA és USB drive esetén nettó 10-50 ezer Ft, SCSI, SAS drive-nál 40-120 ezer Ft várható a kapacitástól, típustól függően. A leadáskor fizetett díjakat (kivétel a futárszolgálat díja) sikeres mentés esetén a végárba beszámítjuk. A feni díjak általános vállalás esetén (várhatóan 5-14 munkanap) érvényesek. SOS mentés esetén (3 munkanapon belül) 50%-os felárral kerülnek kiszámlázásra. Ennél gyorsabb mentés egyedi megállapodás tárgyát képezi. SOS és egyedi mentéseket csak azokon az átvételi helyeken fogadunk, ahol ezt feltüntettük. Minden megkezdett óra teljes óraként kerül kiszámlázásra. A számlák kiegyenlítését készpénzzel, vagy előreutalással fogadjuk csak el. Kedvezményeinkből egy mentéshez egyszerre csak egy érvényesíthető.

Tárolási díj: 300 Ft/ nap.